Wellness, ktorý si obľúbite

Wellness centrum je prispôsobené tak, aby si regeneráciu a relax mohli naraz užívať nielen priaznivci wellness, ale aj hokejisti a ostatní športovci. Pre klientov sú k dispozícii štyri sauny: fínska sauna, parná sauna, liečivá infrasauna a biosauna.

finska-sauna-vo-wellness-mm-arena

Vyberte si saunu podľa chuti

Fínska sauna pomáha prehriatím a prekrvením organizmu, čím sa zlepšuje pohyblivosť kĺbov a svalstva, je prevenciou proti chorobám a pri veľkej námahe napr. po športovom výkone, zbavuje telo únavy.

Parná sauna je výborná práve svojou vysokou vlhkosťou vzduchu, ktorý pomáha pri dýchaní, ale aj uvoľňuje stres i svaly, zmierňuje zápaly, stimuluje imunitu a znižuje krvný tlak.

Návštevníci wellness centra si popri klasickej fínskej saune a voňavej parnej saune môžu užiť aj našu infrasaunu s kvalitným infrasystémom, ktorá pomáha pri zlepšovaní imunity. V infrasaune sa prehreje organizmus, prečistí a celkove zlepší zdravie. Pre športovcov prehriatie v infrasaune (aspoň 40 minút) zlepší pružnosť svalov až o polovicu, výnimočné sú účinky infrasauny pri bolesti, stuhnutí svalov a kĺbov, či opuchlinách.

Biosauna je kombináciou klasickej fínskej sauny a parnej sauny, pričom má nižšiu teplotu, okolo 60 stupňov. Je vhodná pre ľudí, ktorí sa zo zdravotných dôvodov nemôžu vystavovať vysokým teplotám, alebo im nevyhovuje typ klasickej suchej, ani parnej sauny. Biosauna je veľmi dobrá pri zlepšovaní priechodnosti horných dýchacích ciest.

Kneippov liečebný chodník

Klienti wellness centra môžu využiť tzv. Kneippov liečebný chodník. Jeho podstatou je striedanie teplej a studenej vody počas chôdze v malých nádržiach, pričom teplá voda má okolo 40 stupňov a studená okolo 12 stupňov Celzia.

kneippov-liecebny-chodnik-wellness-mm-arena-krasno

Pri postupnom prechádzaní dochádza aj k jemnej masáži chodidiel, ktorú zabezpečujú malé kamienky umiestnené vo vode. V teplej vode je odporúčané zdržať sa 1 minútu a v studenej 5 sekúnd. Táto liečebná metóda pôsobí veľmi priaznivo pri problémoch s kŕčovými žilami, či bolesťami hlavy, migrénami.

Výhodou metódy Kneippov chodník je to, že nemá žiadne zdravotné a vekové obmedzenia. Medzi jeho účinky patrí aj celkové povzbudenie krvného obehu, metabolizmu, posilnenie ciev a najmä masáž achiloviek.

Schlaďte sa a oddýchnite si

Vo wellness centre je dispozícii malá ochladzovacia zóna s kaďou ľadovej vody a vedro so studenou vodou.

ochladzovacia-zona-vo-wellness-mm-arena

K opačnému efektu - k prehriatiu organizmu - slúžia vyhrievané ležadlá a slnečné ležadlá. Klienti môžu využiť po saune aj vyhrievané taburetky. Pre milovníkov víriviek sú k dispozícii dokonca dve vírivky. Na doplnenie tekutín slúži pitná fontánka.

oddychova-zona-vo-wellness-mm-areny

Ak vás naše wellness zaujalo, neváhajte a príďte si ho užiť s rodinou či priateľmi. Ďalšie dôležité informácie nájdete na podstránke wellness.