Medzinárodný kemp HMI

Medzinárodný kemp u nás!

Tento týždeň ( od 14.7. 2019 -19.7.2019) sa u nás uskutočnil medzinárodný kemp pod záštitou organizácie HMI.

Cieľom HMI je všestranný rast osobnosti športovcov po duchovnej stránke a zvyšovanie ich výkonnosti pomocou tréningových táborov.

HMI rozvíja činnosť v každej oblasti ľadového hokeja: medzi hráčmi, trénermi, ich rodinami, ale aj fanúšikmi. Hlavnou náplňou činnosti je predovšetkým usporiadanie kresťanských hokejových kempov po celom svete. Tie sú určené pre mladých hokejistov vo veku 8-16 rokov a sú realizované v USA, Kanade, Švajčiarsku, Švédsku, Českej republike a na Slovensku.

Organizácia HMI a aj jej slovenský partner YMCA Slovakia je nezisková organizácia. Tréneri aj inštruktori na kempoch pracujú dobrovoľne bez nárokov na odmenu. To platí aj o tréneroch z amerického kontinentu. Vďaka tomuto prístupu a aj vďaka dotácii HMI na uvedené kempy sú tieto kempy finančne prístupné aj hráčom zo sociálne a ekonomicky slabšieho prostredia.

Na našom kempe sme mali možnosť privítať Christy Liesimer-trénerku kraso a power skatingu, ktorá spolupracovala v AHL a je manažérka všetkých kempov (SVK, CZ, SUI, SWE, CAN,USA). Ďalej Paula Baxtera- bývalého hráča NHL, obrancu a trénera. Kempu sa tiež zúčastnili Johnatan Ferland (bývalý hráč NHL, ktorý je momentálne trénerom v Kanade), Tomáš Pšenka ( tréner v MH Martin a manažér reprezentácie do 20 rokov), Lucia Záborská ( slovenská ženská reprezentantka v hokeji + hokejbale. a tiež Michal Žingor-tréner brankárov, ktorý pôsobí momentálne v Prahe.

Mladí hokejisti u nás absolvovali okrem tréningov na ľade aj funkčné tréningy s Matejom Šurinom a tréninigy boxu s Michalom Šurinom.

Chceli by sme sa týmto organizácii HMI poďakovať za návštevu a tešíme sa na prípadnú spoluprácu v budúcnosti.